Hoe het allemaal begon - Spataro Chocolaterie & Patisserie
Webshop

Hoe het allemaal begon.

Al vanaf zijn 14ejaar heeft Menno Spataro een enorme passie voor patisserie. Nu, ruim 10 jaar later, mag hij zich rekenen tot de beste patissiers van Nederland. Dat heeft zich in 2014 al bewezen toen Menno de Gouden Gard won, een prestigieuze patisserieprijs. Door deze fantastische erkenning heeft hij zelfs een taart voor prinses Beatrix mogen maken. Inmiddels heeft hij samengewerkt met top patissiers van Nederland zoals Huize van Wely in Noordwijk en De Patissier van Oegstgeest. De hele wereld is Menno al overgevlogen waar hij als freelance chef en adviseur heeft gewerkt. Een geweldige periode, maar in 2017 ontstond de wens voor een eigen winkel in hartje Hoorn

SPATARO.

Op 29 juni 2019 opende Spataro Chocolaterie & Patisserie zijn deur. Twee jaar lang heeft Menno Spataro samen met zijn partner Gerolt Tonkes nagedacht en geschaafd aan de perfecte formule. Het moest een winkel worden waar de beleving van chocolade en patisserie centraal staat en waar diverse zintuigen samenkomen. Chocolade en patisserie proef je namelijk niet alleen. Chocolade en patisserie moet je ook ruiken en moet je zien. Proeven is meer dan een smaak in je mond. Het is ook de structuur, de kleur, de uitstraling. Je “eet” namelijk ook een beetje met je ogen. Al deze zintuigen wilden Menno en Gerolt samenbrengen.

En dat is wat ons betreft meer dan gelukt. Als je binnenkomt, ruik je namelijk de chocolade en trekt je oog direct naar de kleurrijke presentatie van chocolade en patisserie op de toonbank. In de lounge kun je je smaakpapillen direct de kost geven, want alles uit de winkel kun je hier proeven. En terwijl je relaxt geniet van al dat lekkers, krijg je door de grote glazen pui letterlijk een kijkje in de keuken en zie je hoe de chefs in het atelier aan het werk zijn.

“Je ‘eet’ een beetje met je ogen”

– Menno Spataro –

TEAM.

Dit is Team Spataro. Dagelijks is dit enthousiaste team van vakmensen aan het werk om jou de mooiste, lekkerste en beste beleving te geven.

Ontmoet team spataro